Kui Isamaa ja Res Publica liidu eestseisuse liige Liisa Pakosta süüdistas ETV saates "Foorum" sotsiaaldemokraate väheses arvutamisoskuses, pidades silmas, et sotside tehtud riigieelarve ettepanekud ei olnud tema arvates tasakaalus, vastas Indrek Saar, et varem ei ole keegi neid ebaadekvaatseks nimetanud ning küsimus on olnud maailmavaateline, vahendab ERR Uudised.

"Kui tuleme arvutamise ja raskete otsuste juurde, mida IRL väidet jätkuvalt teeb, siis teie üks väga populaarne lubadus, mis enne valimisi andsite, "Kodukulud alla!", on pöördunud täielikuks farsiks. Kui te natukene arvutaksite, kui suurt osa Eestist tegelikult see maamaksust vabastamine puudutab, mida see tähendab kohalike omavalitsuste jaoks, saaksite aru, et see on kübaratrikk, kus numbritega ei ole suurt midagi pistmist," lausus Saar.

Samuti tõi ta välja, et kui Pakosta rõhutas IRLi südameasjadena eesti keele ja kultuuri säilimist, siis samas ei ole valitsus, kuhu ka IRL kuulub, suutnud kokku leppida, mis saab Eesti Rahva Muuseumist, kunstiakadeemiast ja ka vabaõhumuuseumist.