Henry ütles Wall Street Journalile, et valitsus ja eraettevõtted ei ole oma ülesannete kõrgusel tundlike andmete kaitsmisel häkkerite eest. Ta nimetas praegust lähenemist probleemile jätkusuutmatuks, sest kurjategijad suudavad nende teele asetatud takistustest kergesti mööda minna, vahendab Fox News.

Henry, kes asub pärast 20 aastat FBI-s küberjulgeolekualasele tööle ühte Washingtonis asuvasse erafirmasse, tahab, et ettevõtted teeksid suuri muudatusi pidevalt haavatavates võrkudes.

„Ma ei tea, kuidas me suudame sellest üldse välja tulla ilma muudatusteta tehnoloogias või muudatusteta käitumises, sest praegune status quo on jätkusuutmatu mudel. Jätkusuutmatu selles suhtes, et ei liiguta edasi, ei muututa turvaliseks, ei ole põhjendatud privaatsuse või turvalisuse ootust,“ ütles Henry.

Eelmisel kuul senatis esitletud seaduseelnõus nähakse ette, et USA sisejulgeoleku ministeerium konsolideerib küberjulgeoleku programmid ühte ametkonda – küberjulgeoleku ja kommunikatsioonide rahvuslikku keskusse.

Seaduseelnõu keskmes on nõue, et USA föderaalvalitsus teeks kindlaks kõige kriitilisemad kohad riigi küberinfrastruktuuris ning nõuaks, et need vastaksid teatud turvalisusstandarditele. See puudutaks kõike alates elektri- ja veevõrkudest kuni transporditeenusteni.

Sisejulgeoleku ministeerium peaks seaduseelnõu järgi otsima süsteeme, mis võiksid muude stsenaariumide kõrval kahjustada tõsiselt majandust või kus tekiks suurel hulgal inimohvreid, kui nende tööd segataks küberrünnakuga. Operaatorid teeksid seejärel sisejulgeoleku ministeeriumiga koostööd nende süsteemide kindlustamiseks.