"Valimisliit, kes seni on varjus püsinud, soovib pildile pääseda, kuna 2013. aasta valimisteni on jäänud ju ainult 1,5 aastat. Mitmed nii valimisliidu kui ka Saue IRL-i liikmed vajavad püsivamat sissetulekut, kui seda tänased ametid annavad. Ja ega ka võõrsil teenitav leib magus pole. Kuid peamine põhjus on vast see, et linnal läheb täna hästi. Palju projekte on käsil: linna ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni ehitus, uue algkoolimaja ehitamise alustamine sügisel ja uue tänava rajamine sinna kõrvale, kevadel valmiv kergliiklustee, lasteaiahoone renoveerimisega alustamine jne. See on kapital, mida püütakse hankida valimisteks," ütles Pajundi Delfile.

Linnapea sõnul ei pea paika väited, nagu ei saavat tema ega abilinnapea Rafael Amos oma tööga hakkama ning tegutsevad vaid partei juhtnööre järgides. "Need väited ei pea küll paika. Linnavalitsus viis ellu täpselt eelmise koalitsiooni lepingus toodut. Volikogu ise on poliitiline organisatsioon, kellede otsuseid linnavalitsus ellu peab viima. Kas linnavalitsus peaks ellu viima kitsa ringkonna ja mõnede isikute erahuve? Kahtlen sügavalt. Siin ka konflikti juured," rääkis Pajundi.

Saue linnapea arvates läheb tänane umbusaldushääletus koalitsioonil ka läbi ning ilmselt linna elus palju midagi ei muutu. Mehe sõnul tuleb uus linnapea ja aselinnapea ning küllap leiavad omale koha ka inimesed, kes seda veel vajavad. "Vaevalt linna elus midagi muutub, sest kõik linnale vajalikud projektid on käivitatud ning eelarves kajastatud. Senine linnavalitsus töötas kogu aeg põhimõttel, et eelarve peab olema tasakaalus ning rahuldada tuleb linlaste esmavajadused: lasteaiakohad, haridus, sotsiaalne kindlus," ütles Pajundi.

Saue linnavolikogu eelmise nädala korralisel istungil anti sisse umbusalduse avaldus Saue linnapea Harry Pajundi ja abilinnapea Rafael Amose vastu. Linnavolikogu esimehe Valdis Toomasti sõnul on praeguseks esitanud lahkumisavalduse abilinnapea Rafael Amos, mis ilmselt volikogu istungil ka rahuldatakse. Linnapea Harry Pajundi lahkumisavaldust esitanud ei ole ning enda sõnul seda ka teha ei kavatse.

Umbusaldus avaldusele olid allkirjad andnud Isamaa ja Res Publica Liidu Saue linnavolikogu fraktsiooni liikmed Valdis Toomast, Moonika Liiv, Signe Laar, Kristiina Kotter, Urmas Viilma ja valimisliidu „Kindlad tegijad – uus tulevik“ Saue linnavolikogu fraktsiooni liikmed Ero Liivik, Henn Põlluaas, Tõnu Urva, Andres Pajula, Matti Nappus, teatas Saue volikogu IRLi fraktsioon.