Delfi fotoreporter märkas aga Maxima taga ratturit, kelle pakiraam oli kõnealusest hakklihast lookas. Lisaks lihasaadusele oli mehel ette näidata ka 19.03.12 kuupäevaga kohukesi.

Rattur väitis, et Maxima töötajad jagavad müügilt eemaldatud kaupa tasuta välja ning lisas, et õhtupoole saab ka müügikõlbmatut puu- ja juurvilja.

Viimaste päevade Maxima pahaksläinud hakkliha valguses tegi fotograaf ringi Õismäel ja Mustamäel olevates Maximates. Valmis pakitud hakkliha oli ära korjatud Õismäel Nurmenuku ja Järveotsa poes, Mustamäel Tammsaare tee ja Sütiste tee Maximas.

Sütiste tee Maxima taga sai fotograaf aga jutule kolme veidi räsitud moega mehega. Kõrval seisis jalgratas, mille pakiraami korv oli hakkliha pakke täis, lenkstangi küljes rippuvast kilekotist vaatasid vastu hakklihakarbid.

Ukrainlane, azerbaidžaan ja soomlane rääkisid, kuidas neile poe tagant tasuta hakkliha anti. "Selle rohelise viskame küll kohe ära, aga punane on ju söödav," kinnitasid mehed.

Habetunud aser käis vahepeal ära ja tõi hetke pärast poe tagant naerulõkerdades kasti Hops kohukesi, millel aegumistähtaeg 19. märts.

"Küll need süüa kõlbavad," muigasid mehed.

Fotograafi küsimusele, kas need on võetud prügikastist, vastas mees, et poe töötajad ise andsid. "Panevad need välja ja siis vahel annavad ka ise," rääkisid mehed. Hakkliha andsid ka ise, olid mehed endale kindlad.

Mehed tõmbasid suitsu ära ja lahkusid, soovitades fotograafil mõni teine päev tagasi tulla. "Tule vaata ise, mis siin toimub," kõlas kutse.

Maxima esindaja Erilaid sõnas aga Delfi Majandusele, et taoline juhtum on täiesti välistatud. "Maxima ei jaga müügikõlbmatut kaupa, küllap võttis mees selle hakkliha ise prügikastist. See on laim," ütles Erilaid.

Veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul käsitlevad nemad seda vihjena ja lähevad esimesel võimalusel olukorda kontrollima.

Kalda rääkis Delfile, et "kõlblik kuni" kaupa müüa ega niisama inimestele edasi anda ei tohi. Parim enne kaupa tohib müüa juhul kui tarbijat on sellest vastavalt informeeritud.

Toidujäätmete käitlemine on Kalda sõnul väga rangelt reguleeritud. „Igal toidukäitlejal peab olema jäätmete kõrvaldamise kava,“ selgitas ta.

Kaupluse esindaja väite kohta, et inimene võttis äravisatud toiduained prügikastist, ütles Kalda järgmist: „Need prügikonteinerid peavad olema sellises kohas, kuhu kõrvalised isikud neile ligi ei pääse.“