"Kindlasti ei ole juhus, et tasuta ühistranspordi kampaaniareklaamide tootmine telliti just Keskerakonna suurimalt võlasusaldajalt, Paavo Pettaile kuuluvalt OÜ Midfieldilt," ütles Madis Kübar IRLi teatel.

Savisaare vastusest IRLi fraktsiooni arupärimisele selgub, et eesti- ja venekeelsete reklaamklippide tootmine ühistranspordi küsitluse tarbeks läks linnale maksma 40 000 eurot, millele lisandub käibemaks. Reklaamklippide edastamine Kanal2, TV3 ja PBK programmides 5. märtsist kuni 25. märtsini maksis lisaks 63 000 eurot, millele lisandub käibemaks.

"Linnavalitsuse poolsed selgitused, mille kohaselt sai OÜ Midfield taas õiguse ilma konkursita läbi viia järjekordset linna rohkemahulist reklaamikampaaniat üksnes seetõttu, et Pettaile kuuluv firma on näidanud üles võimekust toota atraktiivseid lühifilme ja reklaamklippe, on selge häma. Pettai valiti ilma konkursita partneriks, kuna ta on linna valitseva erakonna suurim võlausaldaja," ütles Kübar.

Kübar tõi paralleele eelmise aasta kinnisvaratehinguga, millega OÜ Midfield ostis Keskerakonnalt 3,5 korda turuhinnast kõrgemalt maja Tartus. "Viimastel aastatel toimunud reklaamikampaaniad nagu Tallinn kultuuripealinn 2011, Tallinn aitab, tasuta ühistranspordi hääletus on kokku linnakassat tühjendanud ligi 600 000 euro võrra. Tundub, et Savisaarel on puutumatuse tunne nii suur, et Pettai võib täiesti avalikult linna rahakoti peal liugu lasta," tõdes linnavolinik.