Egiptuses sündinud 86-aastane Qaradawi kutsus järgmisel kuul visiidile Prantsusmaale islamiorganisatsioonide liit (UOIF), vahendab The Local.

„Ma ütlesin isiklikult Katari emiirile, et see džentelmen ei ole Prantsuse Vabariigi territooriumile oodatud,“ ütles Sarkozy raadiojaamale France Info.

Qaradawi, kes juhib telekanalis Al Jazeera populaarset saadet, toetas araabia kevade ülestõuse Tuneesias, Egiptuses ja Liibüas ning on kogunud raha Süüria opositsiooni jaoks.

Ta pidi osa võtma UOIF-i kongressist Pariisi lähedal Le Bourget's 6. aprillil koos tuntud Egiptuse vaimuliku Mahmud al-Masriga.

„Ma ütlesin, et teatud arv inimesi, kes on sellele kongressile kutsutud ning kes on või kavatsevad võtta seisukohti, mis ei ole kooskõlas vabariiklike ideaalidega, ei ole teretulnud,“ ütles Sarkozy.

Qaradawi, kellel on lähedased sidemed Egiptuse moslemivennaskonnaga, lahkus kodumaalt 1960. aastatel, olles enne seda Gamal Abdel Nasseri režiimi ajal vangis istunud.

Qaradawit süüdistatakse antisemiitlike ja homofoobsete avalduste tegemises ning 2008. aastal keelati tal Suurbritanniasse siseneda. Alates 1999. aastast on tal keelatud USA-sse sisenemine.