Üht selle lasteaia lapse isa ajab tigedaks, et linn leiab sadu tuhandeid eurosid tasuta ühistranspordi rahvaküsitluse jaoks, aga lasteaedadele ei jaksa eraldada isegi 200 eurot mitte, et ohtlikud metallronilad maha võta.

"Samahästi oleks võinud korraldada küsitluse, kas anda Tallinna TV raha lasteaedadele, ma arvan, et tulemuseks oleks olnud samuti 75 protsenti. Kogu see küsitlus on minu jaoks nii naeruväärne," lausus isa, kes ei soovinud oma nime meedias avaldada. Anonüümsust palus ta mitte enda pärast, vaid kartusest, et linn võib hakata tema lapse lasteaeda ja selle personali meediasse pöördumise pärast karistama.

Pärast sügisel ühes Tallinna lasteaias vananenud ronimisredelil surma saanud poisi juhtumit tellis Tallinna linnavalitsus nõukogudeaegsete metallronilate turvalisuse teemal ekspertiisi nende ohutuse kindlakstegemiseks. Ekspertiis viidi läbi neljas lasteaias, 17. veebruaril sel aastal tutvustati ekspertiisi tulemusi Tallinna lasteaedade juhtidele. Lasteaiajuhtidele anti käsk ronilad 1. maiks nõudmistega vastavusse viia. Kuna ronila mahavõtmine on odavam kui renoveerimine, otsustaski antud loos mainitud lasteaed ronila eemaldamise kasuks.

Lasteaia eelarves vajalikku 200 eurot aga pole. Ausalt öeldes pole isa sõnul selle lasteaia eelarves raha õieti mitte mingite remonttööde jaoks, natuke remonti saadi sel talvel teha vaid seetõttu, et jaanuari küttearve tuli kardetust väiksem.

Tallinna haridusameti üldosakonna peaspetsialist Leini Jürisaar kinnitas aga, et jaanuaris 2012 toimusid kõikide lasteaedade eelarvete kaitsmised, kus jõuti järeldusele, et ronilate turvaliseks muutmiseks vajalikud vahendid on lasteaedade eelarvetes olemas.

Mis puudutas aga kaebust, et vähemalt ühel lasteaial pole ronilate eemaldamiseks raha, jäi Jürisaar endale kindlaks. "Ükski lasteaed ei ole haridusametile esitanud taotlust ronilate remondiks kuluvate täiendavate rahaliste vahendite saamiseks," kinnitas Jürisaar.

Ronilate likvideerimiseks raha koguv isa seda juttu väga ei usu. Tema sõnul pöördus raha kogumise palvega lapsevanemate poole lasteaia juhataja ise, mida ta raha olemasolu korral kindlasti teinud poleks.

Kogu tema lapse lasteaia õuealade olukord valmistas isale muret. Lasteaia õu näeb eurolaulu sõnasid kasutades välja nagu 80s coming back ehk kaheksakümnendad tulevad tagasi. "80. stiilis nõukaaja mänguväljakud, millel pole tegu ega nägu," kritiseeris ta.