Viimsi vallavalitsus teeb kirjas riigile kui Keri tuletorni omanikule ettepaneku kaaluda tuletorni ja saarel asuvate ümbritsevate hoonete restaureerimist. Restaureerimistöid võiks vallavalitsuse hinnangul rahastada Euroopa Liidu vahenditest, mis vabanesid pärast otsust mitte rahastada Eesti Rahva Muuseumi ehitust, kirjutab BNS.

Keri tuletorn rajati 1858. aastal ja selle seisukord muutunud iga aastaga halvemaks. Juba 1990. aastal varises sisse tuletorni põhjapoolne sein, mida on püütud kindlustada. Torniga piirneb teenindushoone, mille katus on täielikult lagunenud, samas seisukorras on saare generaatorimaja ning puukuur. Lisaks vajavad vahetamist uksed ja aknad.

Keri saart haldab alates 22. märtsist 2006 veeteede ametiga sõlmitud lepingu alusel MTÜ Keri Selts. Saart koristatakse talgute korras ja ehitistele on tehtud remonti, mille käigus on vahetatud suure maja katus ning üle värvitud saun ja kaevumaja, korrastatud on ka teisi hooneid. Samuti korraldab selts saare valvet navigatsiooniperioodil vabatahtlike saarevahtidega ning aastaringselt valvekaamerate abil.

Viimsi vald on toetanud seltsi tegevust oma võimaluste piires. Eelmisel aastal alustas muinsuskaitseamet Keri tuletorni restaureerimisprojekti koostamist.