"Old habits die hard, võiks selle Tallinna planeerimisalase manöövri kohta ilmselt öelda," kirjutas Pentus ja meenutas, et umbes 8-9 aastat tagasi prooviti Tuvi parki kõrghoonet sokutada.

"Tol korral pidin sellega võitlema kesklinna vanemana," kirjutas ta. "Võtsime unustatud pargi ette, hakkasime korda tegema, 2004 sai park kaitse alla. Ja nüüd - deja vu."

Pentuse sõnul proovitakse nüüd jälle jäähalli kaitsva tiiva all tollest samast kesklinna pargist kõrghooneks sobivat tükki hammustada. "Asjata," lubas keskkonnaminister, sest kaitsealusesse parki ei luba riik tema sõnul kõrghoonet ehitada.

Sihtasutus Lastestaadioni Jäähall eestvedamisel on linnavalitsus algatanud detailplaneeringu, millega lubatakse Tallinnasse Tuvi tänava parki ehitada kuni kaheksakorruseline hoone.

Detailplaneeringuga antakse sihtasutusele õigus ehitada Suur-Ameerika 14 kinnistule ja lähialale kuni kaheksa maapealse ja kolme maa-aluse korrusega hoone, mille mahust moodustavad äriruumid 80 ja spordiotstarbelised ruumid 20 protsenti. Samuti on arendajal kohustus rekontrueerida jalakäijate tunneli sissepääsuhoone.

Veetorni tänav 3 krunt on planeeritud aga Tuvi pargi teenindusmaaks.

Selle plaani vastu on aga kinnistuga piirnevate Suur-Ameerika 12 korteriühistu elanikud, Rõõmutarekese lasteaed ja rahvusraamatukogu, aga ka terve rida eraisikuid.