"Need kuriteod ei olnud hullumeelse kätetöö. Hullumeelne on süüdimatu ja ei anna oma tegudest aru. Need mõrtsukatööd olid fanaatiku ja koletise sooritatud," rõhutas ta Strasbourgis kõneledes, vahendab BNS.

"Otsida siin nendele tegudele mingeid seletusi oleks moraalselt vale," lisas president, kes on juhtumi kohta juba mitmeid vihaseid avaldusi teinud.

Sarkozy tõotas päeval pärast seda kui politsei tappis islamiäärmuslasest Toulouse'i tulistaja, et riigil on kavas asuda võitlusse äärmusideoloogilise ajupesu peatamiseks islamiusku kodanike hulgas.

President ütles, et soovib kohtulikke samme inimeste vastu, kes ammutavad õpetust džihadistlikest veebisaitidest ja lasevad end välisriikides ajupesta. Samuti tuleb teha lõpp olukorrale, kus Prantsusmaa vanglatest on saanud ekstremismi taimelava.

"Nüüdsest alates ootab kriminaalkaristus iga inimest, kel on kombeks terrorismi propageerivatest või vihkamist ja vägivalda õhutavatest veebisaitidest õpetust saada," hoiatas Sarkozy teleesinemises.

"Prantsusmaa ei kavatse sallida oma pinnal sundvärbamist ega ideoloogilist ajupesu," kuulutas president ja lubas juurdlust, et välja selgitada, kas vanglaid kasutatakse ekstremismi propageerimiseks.

Sarkozy lisas, et võimud uurivad, kas 23-aastane alžeeria päritolu Prantsuse kodanik Mohamed Merah tegutses Prantsusmaa edelaosas neli täiskasvanut ja kolm juudi koolilast tappes üksi.

Merah suri neljapäeval, kui üle 30 tunni tema korterit piiranud eriüksuslased sisse tungisid ja akna kaudu põgeneda püüdnud islamisti maha lasid. Politsei oli saanud eelnevalt korralduse püüda Merah elusalt kinni võtta.

Al-Qaedaga seotud rühmitus Jund al-Khilafah on võtnud vastutuse sel nädalal Prantsusmaal toimunud tulistamiste eest.