Aastatel 2012–2017 on Tallinnas kavas renoveerida või rajada hulk spordirajatisi. Teiste seas rajatakse Lasnamäe linnaosas Tondiraba spordikompleks aadressil Varraku tn 14 ja Sõle spordikompleks Põhja-Tallinnas Sõle 40. Piritale aadressil Rummu tee 3 on kavas ehitada Pirita spordikeskusesse velotreki ja Pirita jõe vahelisele alale tervisespordihoone.

Kesklinnas renoveeritakse Kalevi spordihall, ehitatakse mitmeotstarbeliseks kasutamiseks ümber mänguväljakud ja paigaldatakse teisaldatavad tribüünid. Kadrioru staadionile rajatakse harjutusväljakute juurde olmehoone sportlaste ja kohtunike teenindamiseks ning renoveeritakse staadioni peaareeni alused ruumid.

Haabersti linnaosas rajatakse aadressil Ehitajate tee 141 endise välihokiväljaku asemele teisaldatav hall pallimängudeks. Koostöös Eesti Jalgpalli Liiduga renoveeritakse linnale kuuluvad jalgpalliväljakud.
Lisaks plaanitakse praegusesse Väo karjääri rajada rekultiveerimise järel golfiväljak.

Nii era- kui avalik sektor on Tallinnas viimase kümnendi jooksul rajanud mitmeid uusi spordibaase: näiteks Lasnamäe kergejõustikuhall, Audentese spordikeskus, Saku suurhall, A. Le Coq Arena jalgpallikeskus, Premia jäähall, Tere tennisekeskus jmt tervisekeskused koos ujula, aeroobika- ja jõusaalidega.

"Vaatamata viimasel kümnendil rajatud ja renoveeritud mitmetele spordikeskustele püsib Tallinnas kõrge nõudlus kvaliteetsete sportimiskohtade ja -teenuste järele," märkis abilinnapea Mihhail Kõlvart. "Prioriteetide määratlemiseks tuli teha valik tallinlaste seas populaarsematest spordialadest, aga ka Tallinna Ülikoolis tehtud uuringu põhjal."

2007. aastal tegi Tallinna Ülikool uuringu „Spordi ja liikumisharrastuse edendamise ning sportimisvõimaluste arendamise suunad Tallinnas“. Selle uuringu andmetel asuvad Tallinna spordirajatised 240 aadressil, paljudel neist isegi mitu spordiehitist. Nüüdseks on mitmed objektid juurde tulnud ja mõned ka suletud. Värskemad andmed kajastuvad Eesti spordiregistris selle aasta jooksul.