Volikogu liikme sõnul on koalitsioonipartnerite tüli läinud nii kaugele, et IRL kavatseb tänasel volikogu istungil reformierakondlasest linnapead umbusaldada. "Volikogu esimees ütles eile linnapeale, et jah, asi on ette valmistatud ning alla kirjutatud ja täna antakse üle," ütles Ojapõld Delfile.

Reformierakonna ning IRLi ja valimisliidu „Kindlad tegijad - uus tulevik“ omavahelise tüli põhjuseks väidab Ojapõld olevat IRLi volikogu esimehe suurt spordilembust, mistõttu soovib mees suruda läbi plaani ehitada umbes 700 000 euro suurune kilehall, kus oleks võimalik sporti teha. "Talle (volikogu esimees Valdis Toomast - R.V) meeldib väga jalgpall ja nüüd ta siin selle eest võitleb, et see hall ehitataks," ütles Saue linnavolikogu liige.

Ojapõldi sõnul selleks raha aga kuskilt võtta ei ole. "Meil hetkel käimas suur veevärgi ja kanalisatsiooniprojekt kogu linna veevärgi väljavahetamiseks, mis on väga kallis. Siis on algklasside maja ehituse projekteerimise hange avamisel. Meil on hetkel lapsi nii palju, et esimese ja teise klassi lapsed kipuvad juba kahes vahetuses kooli minema," rääkis Ojapõld. "Aeg ei ole selline, et me võiks uusi kohustusi ette võtta, nii läheb linn pankrotti! " lisas Ojapõld.

Samuti on linnavolikogu liikme sõnul IRLi plaanide taga ka erakonna liikmete uued töökohad. "IRLis ja valimisliidus on siin mitu inimest töötuks jäänud. Tundub, et nii on võimalik mõnel mehel oma probleem lahendada, saab ju tööle maksumaksja raha eest," arvab Ojapõld.

IRLI kuuluva linnavolikogu esimehe Valdis Toomasti sõnul ei vasta Ojapõldi väited tõele, ent linnapea umbusaldamise põhjustest mees rääkida ei soovinud ning lubas avalikkust teavitada võimutüli tagamaadest peale tänast linnavolikogu istungit.

Saue linnavolikogu plaaniline istung toimub täna kell 17 ning ametlikus päevakorras linnapea umbusaldamist ei ole.