"Riigikogu esimees tegeleb selle juhtimisega, ta on meie koosoleku juhataja, teisest küljest ta on ka riigikogu esindusfiguur. Samas on ka kolmas pool, mis on riigikogu suurus Eesti eri võimuinstitutsioonide suhtes. Ja siin on vast meie pretensioonid mitmele juhatusele mitmel ajal olnud kõige tugevamad," ütles Nestor Delfile.

"Siin tulevad mängu sellised inetud väljendid nagu "kummitemplid" ja asjad, mis mulle üldse ei meeldi. Samas ma näen aga kuskil on neid väga õigesti kasutatud. Riigikogu peaks siiski ennast kehtestama, kavõi näiteks valitsuse suhtes. Ei saa olla valitsuse jaoks lihtsalt koht, kus mingeid asju vormistatakse. Riigikogu peaks ikkagi olema koht, kus tegelikult neid otsuseid langetatakse," lisas Nestor.

-

Kuigi Eiki Nestor täna riigikogu esimeheks valituks ei osutunud, siis nördinud mees siiski ei ole. "Tulemus oli täiesti oodatav ja eks iga kandideerimise puhul on ka persoon tähtis. Võite isegi arvata, et kogu opositsioon ei pruugi olla selline, kes on nõus Eiki Nestori poolt hääletama ja ma mõistan neid inimesi täiesti," ütles Nestor.

Vastvalitud riigikogu esimehele Ene Ergmale soovis saadik "avatumat meelt, julgust riigikogu eest sõna võtta ja mitte peitu pugeda ning julgust valitsusele öelda, et "ei poisid, nii see asi ei käi"."

Riigikogu juhatuse valimistel sai täna riigikogu esimeheks taas Ene Ergma. Tema poolt hääletas 53 Riigikogu liiget, Eiki Nestori poolt hääletas 42 riigikogu liiget. Kokku osales esimehe valimistel 96 riigikogu liiget. Üks hääletussedel oli kehtetu.