"Presidendipalee on meie kontrolli all," ütles üks mässaja AFP-le BNS-i vahendusel.

Teise mässaja sõnul on vahistatute seas välisminister Soumeylou Boubèye Maïga ja siseminister Kafouhouna Koné.

Sõltumatute allikate andmetel pääses president Amadou Toumani Touré, kes varem presidendipaleesse lõksu jäi, sealt põgenema.

Mässajad lubasid neljapäeva hommikul riigitelevisiooni kaudu rahva poole pöörduda.

Mässuliste sõdurite pahameele vallandas olukord, kus neil on tulnud juba kaks kuud hädapäraste vahendite ja nigela relvastusega võidelda tuareegi mässuliste vastu riigi põhjaosas.

Mäss sai alguse kolmapäeval, kui värskelt ametisse nimetatud kaitseminister Sadio Gassama külastas pealinnast 15 kilomeetri kaugusel asuvat Kati armeebaasi ning püüdis edutult leevendada kerkinud pingeid.

Gassamal ei õnnestunud veenda sõdureid rahunema ning viimased alustasid õhku tulistamist, nõudes korralikku relvastust, millega võidelda mitu linna enda kontrolli alla haaranud tuareegidega.

Mässulised sõdurid teatasid neljapäeval riigitelevisioonis edastatud pöördumises, et nad haarasid võimu "ebakompetentselt režiimilt".

"Demokraatia ja Riigi Taastamise Rahvuslik Komitee (CNRDR) on otsustanud võtta üle vastutus, et teha lõpp president Amadou Toumani Touré ebakompetentsele režiimile," ütles mässuliste esindaja Amadou Konaré, süüdistades kukutatud võime suutmatuses lõpetada tuareegide ülestõusu riigi põhjaosas.

Konaré sõnul on nende eesmärk anda võim üle uuele, demokraatlikult valitud valitsusele.

Mässulised sõjaväelased teatasid ka üleriigilise komandanditunni kehtestamisest.