Esmaspäeva hommikul helistati mulle ja öeldi, et tragöödia on toimunud. Mulle tundus see alguses imelik, sest mingit märki ohutuse tagamisest või politseinikest ma ei märganud.

Kuna mu õe 5-aastane poeg käib vaid 500 meetri kaugusel juudikoolist, kus tulistamine toimus, siis loomulikult olime õega nendest sündmustest šokeeritud ja mures.

Õnneks oli esmaspäeva õhtuks juba nii koolides, kui ka tänavatel palju politseinikke ning 2-3 lapsevanemat igas koolis julgestuseks.

Olukord on muidu siin pingeline. Metroos on nii politsei-kui ka sõjaväepatrullid ning ajalehed ja tele-ning raadiojaamad kajastavad põhimõtteliselt vaid juhtumiga seotud uudiseid.

Kuna siin on roller olemas igal viiendal inimesel, siis tuleb pidevalt ette pingeid ka kodanike hulgas. Juhtum oli kõigile šokk, sest siin on rahulik piirkond. Asume lõunas ja siin on alati vaikne olnud ning sellist asja ei oleks osanud keegi ette kujutada.

Eile oli leinaseisak kõikides koolides Prantsusmaal ning meedia teatel ka maailmas. Tugev šokk... Seda, kui palju oli inimesi sündmuskohal, ei oska sõnadega väljendadagi...

Politseil on kuuldavasti vaid üks prioriteet praegu - tabada terrorist elusalt. Samas on neile meedia teatel antud vastupanu korral käsk tulistada ja tappa. Praegu jooksevad meedias läbi uudised sellest kuidas politsei arvatavat terroristi piiravad. Seal räägitakse, et mehe ema ostis rolleri ning, et terve perekond, peale ühe venna, on arreteeritud.