Uue rünnaku tõenäosust kinnitas ka Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy juudikogukonna juhtidele nendega kohtumisel, vahendab uudisteagentuur AFP.

Samuti on Prantsusmaa peaprokuröri teatel politsei piiramisrõngas olev Merah tunnistanud seitsme inimese tapmise ning prokuröri sõnul vastab tõele ka väide, et Merah helistas umbes kaks tundi enne politsei saabumist uudisteportaali France24 toimetusse ja teatas, et tema tappiski neli inimest juudi kooli juures ja kolm prantsuse sõdurit kümme päeva varem.

Kõigest paar tundi enne varahommikul alanud politseireidi rääkis France24 uudistetoimetaja 11 minutit telefonis mehega, kes väitis, et tema teod olid "osa suuremast kampaaniast" ning et lähipäevil on veel oodata rünnakuid Lyonis, Marseille`is ja Pariisis.

Helistaja rääkis, et pani oma teod toime protestiks Prantsusmaa võimude otsusele keelata mosleminaistel kanda loori ning näitamaks oma vastumeelsust riigi kohalolekule Afganistanis. Mees väitis, et valis oma ohvrid juhuslikult ning kõik kes toetavad president Sarkozy`d, on tõenäolised sihtmärgid.

Üleeile hommikul avas rolleril sõitnud isik tule Prantsusmaal juudi kooli juures Toulouse’is, tappes kolm last ja õpetaja. Vigastada sai mitu inimest, neist kaks tõsiselt.

Prantsusmaa edelapiirkonnas toimus veidi enam kui nädal enne koolitulistamist ka kaks intsidenti, kui samuti rollerit kasutanud mõrvar tappis kolm sõjaväelast ja haavas tõsiselt veel ühte sõdurit.