„Riigikogu kuude koosseisu valitud Eiki Nestor on tõeline riigimees, kes tunneb läbi ja lõhki parlamenditöö peensusi ja seadusloome köögipoolt. Ta on olnud aastate jooksul paljude mahukate seaduste põhiautoreid. Lisaks on Eiki parlamentaarse demokraatia üks veendunumaid ja, mis seal salata, ka veenvamaid eestkõnelejaid,“ põhjendas SDE esimees Sven Mikser saadikurühma otsust.

Mikseri sõnul on Nestori selgeks eeliseks see, et ta tõesti tunneb riigikogu kodukorda. „Pean ülioluliseks, et riigikogu esimees omaks põhjalikku komisjonide töö kogemust ja oleks eelnevalt juhtinud komisjoni või fraktsiooni, soovitavalt mõlemaid,“ rääkis Mikser.

„Meie senised spiikrid on olnud lugupeetud inimesed, kes parlamenti valituna on kohe haamri kätte saanud. Paratamatult kõlab sel juhul pisut õõnsalt parlamendi esimehe jutt sellest, et seadusandja põhitöö tehakse ära komisjonides.“

Sotsiaaldemokraatide hinnangul vajab riigikogu professionaalsemat ja tasakaalukamat juhtimist.

SDE fraktsiooni aseesimees Eiki Nestor (58) kuulub parlamenti alates 1992. aastast. Ta on valitud VII, VIII, IX, X, XI ja XII riigikogu liikmeks. Aastatel 1994-1995 töötas Nestor regionaalministri ja aastatel 1999-2002 sotsiaalministrina. Ta on lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi mehaanikainsenerina ning teeninud leiba Keila autobaasi osakonnajuhataja ning Transpordi- ja Teetöötajate ametiühingu esimehena. Nestor on Tallinna Tehnikaülikooli kuratooriumi, stabiliseerimisreservi nõukogu ja tagatisfondi nõukogu liige. 2001. aastal omistati talle Riigivapi V klassi teenetemärk.