Maja piirab 300 politseinikku. Kolm politseinikku sai kolmapäeva hommikul toimunud tulevahetuses haavata.

Politsei teatel ütles end majja barrikadeerinud 24-aastane mees, et tahtis kätte maksta palestiina laste eest. AFP teatel on tegemist Prantsusmaa kodaniku Mohammed Merahiga, kes on pärit Alžeeriast. Vahistatu on Merahi vend, kes võeti kinni Toulouse'i teises osas, ja ka teine vend on viidud politseisse.

Kahtlusalune annab end kolmapäeva pärastlõunal üles, ütles siseminister Claude Guéant. "Ta ütles... et annab end täna üles," ütles Guéant telekanalile BFM.

Siseminister Guéant'i sõnul tahab politsei kahtlusaluse elusalt tabada. Guéant'i sõnul viskas mees aknast välja relva, Colt 45, kuid tal on veel teisi relvi - Kalašnikovi automaat, Uzi ja mitu käsirelva.

Raskelt relvastatud politseinikud kuulivestides ja kiivrites piirasid elamupiirkonna, kus operatsioon toimub, sisse. Pealtnägijate sõnul oli umbes kell 3.40 kohaliku aja järgi kuulda mitmeid laske.

Prantsusmaa siseminister Guéant ütles Toulouse'is, et kahtlusalune räägib palju ja suhtleb politseinikega läbi maja ukse. Ta räägib palju oma suhetest al-Qaidaga. Mehe ema toodi sündmuskohale ning paluti tal mehele mõistus pähe tuua, aga naine ütles, et ei taha seda teha, sest tal pole poja üle mõju.

Guéant'i sõnul väitis mees, et on mudžaheed, kes kuulub al-Qaidasse ja tahab kätte maksta palestiina laste eest ning rünnata Prantsuse armeed viimase tegevuse eest välismaal. Toimus tulevahetus politseiga ja kolm politseinikku sai kergelt haavata.

Guéant'i sõnul on kahtlusalusel sidemeid inimestega, kes kirjeldavad end salafistide või džihadistidena ning ta on külastanud Afganistani ja Pakistani.

Prantsuse telekanal BFM TV teatas, et kahtlusalune on seotud islamistliku rühmitusega Forsane Alizza (Kuulsuse Rüütlid), mis keelustati jaanuaris, sest üritas värvata inimesi Afganistani sõtta.

Prantsuse meedia teatel on mees varem Afganistanis Kandaharis vahistatud terrorismiga mitte seotud kuritegude eest, mida ei täpsustata.

BBC korrespondent Pariisis teatas, et uurijate sõnul tehti mehe isik kindlaks e-kirja põhjal, mille ta saatis oma esimesele ohvrile rolleri ostmise kohta.

Kahtlusaluse venna kontolt saadetud sõnumis lepiti kokku kohtumine, mille käigus sõdur maha lasti.

Mees otsis ka välja töökoja Toulouse'is, kus soovis pärast kaht esimest rünnakut oma Yamaha rolleri üle värvida lasta. Rollerit kasutati kõikide rünnakutes.

Maja Toulouse'is, mida politsei piirab, on viiekordne kortermaja ning kahtlusalune asub esimesel või teisel korrusel.