See on üks mitmetest versioonidest, mida Prantsuse võimud pärast esmaspäevast tulistamist uurivad, teatab CNN.

Nelja ohvri surnukehad viiakse matmiseks Iisraeli. „Iisraeli valitsus otsustas viia kirstud Iisraeli nii kiiresti kui võimalik Prantsusmaal asuvate Iisraeli esindajatega koostöös ja nende abiga,“ teatas Iisraeli välisministeerium.

Võimud ei teatanud, kuhu surnukehad täpselt viiakse.

Toulouse'i juudi kooli õpetaja lasti maha koos tema kahe lapsega ning kooli direktori tütar tapeti mehe silme all.

Üht esmaspäeval kasutatud relvadest kasutati ka Põhja-Aafrikast pärit Prantsuse sõdurite tapmiseks 11. ja 15. märtsil, teatas Prantsuse kohtuvõimude pressiesindaja Elisabeth Allannic Pariisis.

Tulistaja saabus juudi kooli ette veidi enne kella 8 esmaspäeva hommikul ja alustas tulistamist, teatasid võimud. Ta pääses ohvritele piisavalt lähedale, et tulistada neid pähe, ütles kohalik ajakirjanik Gil Bousquet.

Prantsusmaal, kus on üks suuremaid juudikogukondi Euroopas, teatati 2011. aastal 389 antisemitismi aktist, selgub Prantsusmaa juudiinstitutsioonide esindusnõukogu (CRIF) andmetest.

CRIF esines avaldusega, milles öeldi, et kuigi on liiga vara kindlalt öelda, mis oli kohutava kuriteo motiiv, tundub, et tegemist on antisemitismi juhtumiga. Kutsuti üles julgeolekumeetmete parandamisele usu- ja haridusasutuste juures.