Sarkozy ütles, et kooli ründas sama mees, kes lasi eelmisel nädalal maha kolm sõdurit ning et on ilmne, et esmaspäevane rünnak oli juudivastane. Sarkozy katkestas ühtlasi oma presidendivalimiste kampaania kuni vähemalt kolmapäevani, teatab Expatica France.

Pärast kohtumist Prantsusmaa juhtivate julgeolekuametnikega ütles Sarkozy, et Midi-Pyrénées' regioonis võetakse tarvitusele erakorralised julgeolekumeetmed ning kuulutatakse välja „tulipunane“ terrorihäire, mis on kõrgeim võimalik.

Sarkozy sõnul hoolitsevad regiooni julgeoleku eest märulipolitsei üksused ja riiklikud sandarmid nii kaua, kuni kurjategija tabatakse.

„Toulouse'is on juba 120 uurijat. Koos peaministriga olen palunud, et siseminister ja kaitseminister läheksid Toulouse'i. Siseminister koordineerib uurimist ja jääb kohale nii kauaks kui vaja,“ ütles Sarkozy.

„Me teame, et see on sama isik, sama relv, millest tapeti sõdurid, lapsed ja õpetaja,“ kinnitas president ja lisas: „Juudivastane motiiv tundub ilmne.“

„See jälk tegu ei saa jääda karistamata. Kõik vahendid, absoluutselt kõik vahendid, mis on saadaval, võetakse kasutusele selle kurjategija neutraliseerimiseks,“ ütles Sarkozy.

Samuti teatas Sarkozy, et peatab ajutiselt presidendivalimiste kampaania. „Ma peatan oma osalemise valimiskampaanias vähemalt kolmapäevani,“ ütles Sarkozy.

Ametnike sõnul olid kõik kolm tapetud sõdurit Põhja-Aafrika päritolu ja vähemalt kaks neist moslemid. Sarkozy teatas, et kohtub teisipäeval Prantsusmaa juudi- ja moslemikogukondade esindajatega.

„Ma kohtun nendega koos, et me saaksime koos öelda, et kogu Prantsusmaa on nende poolel,“ kuulutas Sarkozy.