Sepp rääkis Delfile, et interneti-küsitlust ei korraldatud seetõttu, et lisaks usaldusväärsuse küsimusele on vana küsitlusmoodul kasutusest väljas, kuid uus pole veel valmis. „Loodame, et vabariigi valimiskomisjoni lahendus tuleb ja seda moodulit on võimalik tulevikus kasutada,” sõnas Sepp ning lisas, et mooduli paralleelne tootmine oleks läinud mõttetult kalliks.

Küsitluspunktides küsitlemise turvalisusest rääkides ütles Sepp, et küsitluse jaoks on tellitud eraldi lahendus, mis on seotud rahvastikuregistriga. „See on tagatud ka komisjonide tegevusega, kes peavad kontrollima inimese dokumenti ja panema rahvastikuregistris selle inimese juurde märke, et ta on hääletanud. Pärast seda ta teises punktis enam hääletada ei saa.”

Samuti ei saa pärast hääle andmist seda enam muuta. „Erinevalt valimistest, kus on e-hääl võimalik ümber valida, siis e-häälega tegemist ei ole ja sellist mehhanismi ei ole võimalik rakendada, et ta ümber saaks hääletada. Nii, kuidas ta korra oma otsuse on teinud, nii ta selle otsuse juurde selles küsimuses jääb,” rääkis Sepp.

Küsitlus läheb linnale maksma 259 000 eurot, kuid raha täpsema jaotuse kohta saab Sepa sõnul kokkuvõtte teha pärast küsitlust. „Osa raha on siin kindlasti selline, mis läheb meil erinevate meediakampaaniate alla, osa on IT-lahenduse raha, reservist me ei saa eraldada teatavasti palgaraha, aga me peame selle küsimuse tulevikus üles tõstma,” kõneles Sepp.

Küsitluspunktide töötajate palgarahaks 31 000 eurot planeerides ei nähtud linnasekretäri sõnul ette, et avada tuleb 40 punkti, kuna varem on sarnaste küsitluste tarvis avatud neid 10–15. Sepa sõnul tuleb eraldi tasustada just nädalavahetustel kaubanduskeskustes töötamine. „Küll aga ei tasusta me eraldi neid inimesi, kes töötavad meie oma institutsioonides, linnaosavalitsustes; neil käib see põhitöö kohustuste hulka,” kinnitas Sepp.

Hetkel on Sepa sõnutsi juba hääletanud umbes 500 inimest ning pole tagasisidet, et kuskil oleks küsitlemisega seoses probleeme ilmnenud. Tasuta ühistranspordi hääletamise esimesed tulemused laekuvad linnakomisjoni esimehe Toomas Sepa hinnangul pühapäeva õhtupoolikul kella viie ajal.