Prokurörid süüdistavad 39- ja 46-aastast meest tapmistes, mis pandi toime erahaiglas ja riiklikus haiglas, vahendab BNS.

Ühe mehe elukaaslasele esitati süüdistus juhtumiga seotud teabe varjamises.

Kohtunik Rolando Vomero ei öelnud, mitut surmajuhtumit uuritakse, kuid ta märkis, et üks kahtlusalustest tunnistas end süüdi 11 tapmisjuhus ja teine viies.

Ta lisas, et süüdistatavad kasutasid eutanaasiaks erinevaid meetodeid. Ühel juhtudest süstiti patsiendile morfiini otse verre, teisel juhul suunati vereringesse õhku, mis tõi surma minutitega.

Kahtlusalused tunnistasid, et neid ajendas soov "mitte näha inimkannatusi", ütles Vomero, kuid tõi esile asjaolu, et patsiendid ei olnud surmatõvedega.

Uruguay siseminister Eduardo Bonomi ütles ajakirjanikele, et juurdlus väidetavate tapmiste osas algatati jaanuaris, kui üks raviasutustest esitas kaebuse kuriteokahtlusega.

Kohalik päevaleht El País märkis, et niinimetatud meesõed tegutsesid eraldi ja vaevu teadsid teineteist. Leht lisas, et uurimise all võib olla enam kui 50 surmajuhtumit.

Tervishoiuministeerium on väljendanud juhtumiga seoses sügavat muret ning aitab igati juurdluse kiiret lõpuleviimist, muuhulgas on kokku kutsutud patsientide ohutuse tagamise komisjon.