Mälestusüritusest võtsid osa Norra kuningas Harald ja kaitseminister Espen Barth Eide. Kõigi hukkunute mälestuseks süüdati küünal ja peeti minutiline vaikusehetk. Muusikalise osa eest vastutas Põhja-Norra sõjaväeorkester, mis esitas muuhulgas Stingi „Fields of Goldi“ ja Eric Claptoni „Tears in Heaveni“, vahendab YLE Uutiset.

Hukkunud sõjaväelaste fotode ees olid kaastunderaamatud, millesse teenistuskaaslased kirjutasid oma nimed.

„Sõjaväeüksused on väikesed ja kõik sõdurid on omavahel lähedased sõbrad. See traagiline õnnetus on neid kõiki tugevalt mõjutanud. Kõigi sügavam kurbus on loomulikult hukkunute lähedastel ja meie mõtted on eelkõige nendega,“ ütles üritusel kõne pidanud viitseadmiral Haakon Bruun-Hanssen. „Õnnetus on meie jaoks endiselt arusaamatu. Transpordilennuk Hercules on Norra õhujõudude turvalisim ja selle meeskond üks kogenumatest.“

Norra ajalehe Aftenposten intervjueeritud vanemleitnant Trond Sølna ütles, et Hercules lendas õnnetuse hetkel ilmselt ilma autopiloodita ehk manuaalselt ja see võib olla õnnetuse põhjus. Kui lennuk oleks kasutanud autopilooti oleks õnnetust Sølna sõnul võidud ehk ära hoida.

Lennuplaani järgi pidi Hercules lendama ilmaolude lubades manuaalselt ja üsna madalalt. Sølna sõnul vaheldusid ilmaolud üsna suures ulatuses ja vahel oli ilm väga hea. Õnnetuse hetkel oli ilm tõenäoliselt parem kui seni arvatud. Näiteks õnnetusse sattunud lennuki järel lennanud teine Norra lennuk suutis manuaalset juhtimist kasutada.