Välisminister Urmas Paeti sõnul on Eesti soov toetada Valgevene kodanikuühiskonda, sest vaid läbimõeldud, sihipärane ja kestev toetus võimaldab Valgevene kodanikuühiskonnal areneda. "Euroopa Liidu ja Valgevene suhetes on keeruline seis, kuid Valgevene kodanikuühiskond ja vähene vaba ajakirjandus vajavad jätkuvat toetust," märkis Paet. "Eesti on suurendanud ka arengukoostöö raames antavat toetust kodanikuühiskonnale," lisas ta.

Paeti sõnul toetab Eesti Valgevene kodanikuühiskonda ka infotehnoloogiaalaste koolitustega. "Soovime tõsta Valgevene kodanikuühiskonna teadlikkust e-valitsemise, informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogia kasutusvõimaluste ning küberturvalisuse valdkonnas," märkis Paet. Ta lisas, et Eesti toetab ka Valgevene tudengite õppimist Eestis. "Samuti osalevad valgevenelased Eesti idapartnerluskeskuse kursustel," sõnas ta.

Märtsi lõpus toimuvat konverentsi "Perspectives of Reforms and Modernisation in Belarus" korraldab mittetulundusühing Valgevene Uus Tee, www.valgevene.ee. Eesmärk on koordineerida Valgevene ja Euroopa Liidu mõttekodade koostööd ning pöörata tähelepanu praegusele olukorrale Valgevenes ning riigi reformiperspektiividele ja moderniseerimisele.