Kahe esimese klassi igale kohale kandideerib peagu viis last, kokku võetakse esimestesse klassidesse 48 last. Kooli direktriss Ene Tannberg ütles Delfile, et paar last jättis tulemata ning kokkuvõttes oli tüdrukuid ühe võrra rohkem kui poisse.

„Lapsed pidasid mõlemal päeval vapralt lõpuni vastu, sest ega see päev polnud nende jaoks väga pikk. Neil oli kolm 30-minutilist tundi ja pärast vestlus umbes kümme minutit koos vanematega,” rääkis Tannberg, et kooliküpsuse väljaselgitamiseks oli eile õppepäev poistele ning täna tüdrukutele.

Pärast tunde vestles lapsega lapsevanema kohalolekul kaks õpetajat. Vestluse kellaaeg oli enam-vähem teada ning kauem ootama pidanud lapsed said vahepeal õues ja raamatukogus käia. „Lapsed olid rõõmsad ja pisaraid mina küll ei näinud. Võib-olla mõned olid väsinud olekuga,” sõnas direktriss. Esimesse klassi valitute nimed avalikustatakse tuleval reedel, 23. märtsil.

Miina Härma gümnaasiumi kümnenda klassi sisseastumiseksamitele registreerus umbes sama palju noori kui möödunud aastal. Kolme kümnenda klassi 108 kohale registreerus 520 kandidaati, neist reaal-sotsiaalharusse 185, keele-humanitaarharusse 179 ja loodus-reaalharusse 156 õpilast.

Sisseastumiseksamid toimuvad homme ja ülehomme, teha tuleb inglise keele ja matemaatika test, milleks on aega kokku 120 minutit. Vestlusele kutsutakse testide tulemuste põhjal tekkinud pingerea alusel umbes kakssada õpilast, vestlused toimuvad 2.–20. aprillini. Kooli valitud gümnasistid selguvad 25. aprillil.