Viiepäevasel õppusel harjutavad ajateenijatest sõjaväelogistikud tegutsemist olukordades, kus motoriseeritud rännakul puruneb sõidukil rehv, teel leitakse taksitus, satutakse liiklusõnnetusse või tuleb evakueerida katkist sõidukit. Samuti harjutatakse kolonnide julgestamist ja tegutsemist sattumisel vaenlase varitsusele, teatas kaitseväe peastaap.

"Sõjaväelogistikutest sõltub, kas lahinguüksused saavad õigel ajal ja kohas kätte oma varustuse, toidu ja laskemoona. Seetõttu lasub viimasel kui ühel autojuhil väga suur vastutus. Ka olukorras, kus autojuht on jäänud ilma oma allüksuse ülemata, peab ta iseseisvalt hakkama saama ja suutma oma saadetise lahinguüksuseni viia," ütles harjutuse üldjuht leitnant Rodion Sorokin logistikapataljonist.

Üksused liiguvad õppusele kuni kümnest kaitseväe sõidukist koosnevates kolonnides 19. märtsil ajavahemikus kell 12-16 marsruudil Tallinn - Paldiski maantee - Keila - Paldiski maantee - Niitvälja - Vana Haapsalu maantee - Haapsalu - Kiltsi lennuväli. Kolonnid liiguvad Tallinnasse tagasi reedel, 23. märtsil.

Logistikpataljonis teenib praegu 138 ajateenijat. Väliharjutusele "Roolivõim 2012" järgneb kolmenädalane allüksusekursus, kus ajateenijatest sõjaväelogistikud õpivad transpordivahenditega allüksuste maastikule paigutamist ja tegutsemist erinevates taktikalistes situatsioonides.