Läti Delfi reporteri sõnul võtsid aktsioonist osa antifašistliku komitee juht Iosifs Korens, Euroopa parlamendi liige Tatjana Ždanoka, Ühenduse Natsismi Vastu juht Jānis Kuzins, Simon Wiesenthali keskuse direktor Efraim Zuroff, Eesti antifašistide esindajad ja teised.

Pärast lillede asetamist märkis Zuroff, et Lätis tehakse järjekordselt katseid esitada natsikurjategijaid kodumaa vabaduse eest võitlejatena.

„SS-i leegionäride tegudel ei ole midagi ühist Läti tänase sõltumatusega. Katseid luua müüt „vabadusvõitlejatest“ tuleb hinnata kui kuritegu,“ kuulutas Zuroff.

Zuroff sõnas, et Läti SS-leegion ei olnud seotud holokausti kuritegudega, aga inimeste seas, kes seal teenisid, oli inimesi, kes sooritasid holokausti kuritegusid enne leegioniga liitumist.

Ždanoka teatas omalt poolt: „Ma olen šokis sellest, et ajal, kui kogu maailm mõistab fašistide kuriteod hukka, jätkatakse Lätis visalt leegionäride heroiseerimist. Mind rabas teade, et 16. märtsi eelõhtul kohtus parlamendi inimõiguste komisjon leegionäride esindajatega, et arutada ühist seisukohta selle kuupäeva kohta. Kogu progressiivne inimkond mõistab natsismi kuriteod hukka.“ Vaata videost!