Skandaal on vapustanud Saksamaa akadeemilisi ringkondi, eriti pärast seda, kui möödunud kuul leiti anatoomiaosakonna juht surnuna, kirjutab The Guardian. Arvatavasti tegi mees enesetapu, kui kuuldused keldris vedelevatest kehaosadest levima hakkasid.

Spiegel Online järgi leidsid ülikooli töötajad terve toa täis inimlaipu ja loomade korjuseid, nagu ka suure hulga plastikust ämbreid, millel olid peal sildid "ninad", "vastsündinud" ja "haipead". Hügieeniekspertide kogutud info põhjal võis ruum olla kasutamata rohkem kui kümme aastat.

Sünge leiu hulgas oli vähemalt 100 inimese surnukeha, kes olid annetanud oma maised jäänused teadusuuringuteks ning mis oleksid pidanud juba ammu maetud olema.

Ühe anonüümseks jääda sooviva töötaja sõnul oli ruumi avastamise hetkeks külmutussüsteem katki ning seal haises kohutavalt.

Rektori Axel Freimuthi sõnul on ülikool koletust leiust äärmiselt šokeeritud.

Kuigi uurimine veel käib, ei viita prokuröri sõnul mitte midagi kuriteole.

Anatoomiainstituudi direktori, 66aastase professor Jürgen Koebke laip leiti möödunud kuul  Kölnis ühe silla alt vahetult pärast seda, kui kuuldused koletust leiust levima hakkasid. Politsei kahtlustab, et ta pussitas end surnuks. Koebke jättis maha ka kirja, milles viitab korralagedusele oma instituudis.