Nestor alustas oma kriitikat ammuste aegade meeldetuletamisega, sest Reformierakond oli välja otsinud ühe Nestori tsitaadi aastast 2001, mis nende hinnangul näitab Nestorit kahepalgelisena.

Nestor meenutas, et töötuskindlustus loodi aastaid tagasi valitsuse, ametiühingute ja tööandjate koostöös ja kokkuleppe alusel. Erinevalt täna kehtivast nägi see ette hüvise õiguse ka poolte kokkuleppel töölt lahkunutele.

"Järgmine, Reformierakonna ja Keskerakonna võimuliit, selle paragrahvi 2002. aastal tühistas. Kui kindlustuse loojate soov oli, et vähemalt 60 protsenti tööotsijatest omaksid õigust hüvisele, siis selle sammu tulemusena langes see protsent 25 protsendini," nentis Nestor.

Vabatahtlikult töölt lahkujatele esialgne töötuskindlustuse seadus hüvitist ette ei näinud, sest sellist kokkulepet tööandjate ja ametiühingute vahel polnud. "Tuletan meelde, et siis kehtis ka vana töölepingu seadus," lisas Nestor.

Küll aga lepiti vabatahtlikele töölt lahkujatele hüvise maksmises kokku aastal 2008, kui muudeti töölepingu seadust. Töölepingu seadusega tehti tööandjatele elu lihtsamaks ja odavamaks ning vastavalt kokkuleppele töötajatele hüvised suuremaks ja võimalused avaramaks. Siis taastus seaduses õigus saada hüvist poolte kokkuleppel lahkujatele ja tuli juurde õigus ka omal soovil lahkujatele," märkis Nestor.

"Erinevalt reformierakondlastest hindan tööandjate ja töötajate ühingute kokkuleppeid kõrgelt ja leian, et neist tuleb kinni pidada. Tööandjad ja ametiühingud on parimad tööelu eksperdid," nentis Nestor.

"Lepetest tuleb lähtuda ka valitsusel ning siinkohal ongi kõige halenaljakam 2008. aasta kokkuleppest see lubatud maksimaalse maksumäära punkt. Et Teil pole ka häbi seda meenutada!"

Nimelt soovis Reformierakond Nestori sõnul, et kui tulevad uued kõrgemad hüvitised ja kokkuleppel ning omal soovil lahkujate õigus saada hüvitist, siis ei tohi tõsta maksemäära kõrgemale kui 1,5 protsenti.

"Tänane seis on aga selline, et kõrgemad hüvitised tühistas Reformierakond koos IRL-iga aastal 2009 ja hüvitise saajate ringi laiendamise soovite te tühistada alates järgmisest aastast. Ehk siis neid uusi kulutusi kindlustuses, mis töötajale meelepärased, pole mitte ühtegi. Maksumäär on aga 4,2!"

"Vabandage küsimust - kes siinkohal rumalaks jäi? Ehk siis seda punkti kokkuleppest on rikkunud valitsus ise! Soovitan Reformierakonna PR-meeskonnal üles leida ka töötuskindluse seaduse vastuvõtmisel nende fraktsiooni poolt peetud kõne. Selles peeti töötuskindluse loomist suureks vastutulekuks sotsiaaldemokraatidele," oli Nestor nördinud.

"Kuna täna kinnitati selle aasta pensioniindeks, siis siinkohal lubatagu üks märkus uuema põlve propagandameistritele. Ma kuulusin valitsusse ka aastatel 1994-1995. Siis pensione ei indekseeritud. Sellest ei tohi teha järeldust, et mul oleks midagi selle indekseerimise vastu. Vastupidi, olin ise üks selle mõtte algatajatest. Küll olen aga kriitiline selles küsimuses, et te kinnitasite täna pensionindeksi väiksemana, kui te oleksite võinud seda teha," lisas Nestor.