Dissident William Cepera teatas, et kaheksa naist ja viis meest sisenesid La Virgen de la Caridad del Cobre kirikusse teisipäeva õhtul. Nad on kiriku osas, mis on tavakülastajatele suletud, vahendab BBC News.

Cepera sõnul on dissidentide kindel eesmärk paavstiga kohtuda.

„Me tahame paavstiga rääkida ja öelda talle, et Fideli ja Raúli (Castro) valitsus on vabastanud ainult mõned vangid, kuid teised poliitilised vangid on alles,“ ütles Cepera.

Kuuba katoliku kirik on tegutsenud vahendajana dissidentide ja valitsuse vahel ning aidanud viimaste aastate jooksul kaasa 75 poliitvangi vabastamisele.

Kuuba katoliku kiriku pressiesindaja Orlando Márquez mõistis aga kiriku hõivamise hukka ja kutsus dissidente üles kohe sealt lahkuma.

„Kellelgi pole õigust häirida usklike kuubalaste ja paljude teiste kodanike pidulikku vaimu, kes ootavad suure rõõmu ja lootusega Püha Isa, Benedictus XVI visiiti Kuubasse,“ kirjutas Márquez oma avalduses.

Politsei valvab kirikut, kuid ei ole sekkunud.

Paavst pole avaldanud mingeid plaane Kuuba dissidentidega kohtumise kohta visiidi käigus.

Benedictus XVI saabub 26. märtsil Kuuba idaossa Santiagosse, kus kohtub president Raúl Castroga. Ta külastab ka La Virgen de la Caridad del Cobre kirikut ning peab Havanna peaväljakul missa.