Reformierakonda kuuluv Enn Sau andis teisipäeval volikogu menetlusse umbusaldusavalduse Viimsi Ettevõtjate Liitu kuuluva volikogu esimehe Aarne Jõgimaa ning Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva vallanema Haldo Oravase vastu, vahendab BNS.

Umbusaldusavaldusel on seitsme opositsiooni kuuluva saadiku allkirjad. Viimsi volikogu on 21-liikmeline ning umbusaldusavalduse läbiminekuks on tarvis vähemalt 11 saadiku toetust. Tõenäoliselt tuleb umbusaldushääletus arutlusele 10. aprillil toimuval istungil.

Enn Sau ütles BNS-ile, et loodetavasti ühineb umbusaldusavaldusega ka volikogu koalitsiooni liikmeid. "Kui koalitsiooni saadikud näevad tõendeid valla hangete minemise kohta volikogu esimehe osalusega firmale, usun, et ka nemad toetavad umbusaldusavaldust," lausus Sau.

Opositsioon soovib umbusaldada peamiselt Jõgimaad, aga ka Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluvat vallavanemat Haldo Oravast. Viimasele pannakse süüks seda, et ta on lubanud Jõgimaal aastaid segamatult tegutseda.

Opositsioon süüdistab Jõgimaad selles, et ta on oma firma kaudu võitnud aastaid ja miljonite eurode väärtuses valla hankeid. Umbusaldusavalduses on kaalukaim etteheide, et aastatel 2007–2011 on valdav osa valla hangetest läinud Esmar Ehitusele, milles Viimsi vallavolikogu juhil Aarne Jõgimaal on 50-protsendiline osalus.

Vallas on pärast 2009. aasta valimisi võimul IRL, Viimsi Ettevõtjate Liit ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Opositsioonis on Reformierakond, Keskerakond ja kodanikeühendus Meie Viimsi.

Koalitsioon moodustas valimiste järel volikogus fraktsiooni "Viimsi heaks", kuhu praegu kuulub 14 inimest.