Nimelt kirjutasid Pomerants ja Jents riigikogus valmis eelnõu, millega jääb ära järgmisest aastast tekkima pidanud võimalus saada 40 protsenti eelnevast palgast hüvitiseks ka neile töötajatele, kes lahkusid ametist vabatahtlikult või poolte kokkuleppel. Sotsiaalministeerium teatas nüüd, et toetab seda ideed.

Nestori sõnul on meile kõigile avalikult lugemiseks olemas selline dokument nagu koalitsioonileping, kus on kirjas meeldivad või vähemalt neutraalsed muudatused. Ta oletas aga, et olemas on ka kirjutamata kokkulepped selliste muudatuste kohta, mis ei pruugi valijatele meeldida. "Ilmselt on siis IRL ja Reformierakond kokku leppinud, et neid ei esita valitsus, vaid seda tehakse riigikogus," oletas Nestor.

Loogiliselt oleks vabatahtlikult ja poolte kokkuleppel lahkuvatele töötajatele tekkima pidanud hüvitise tühistamise eelnõu pidanud esitama valitsus. Sel juhul oleks valitsus pidanud aga selgitama, miks 2008. aastal töölepingu seaduse heakskiitmisel sõlmitud kompromissi enam täita ei taheta. Just töötajate õiguseid kärpinud töölepingu seaduse vastuvõtmiseks mõeldud kompromissipaketi osaks oligi 2013. aastast kehtima hakkama pidanud hüvitis vabatahtlikult ja poolte kokkuleppel töölt lahkuvatele inimestele.

Sellele küsimusele mittevastamiseks esitataksegi Nestori sõnul eelnõu riigikogus. See võiks tema sõnul sel juhul olla kahe fraktsiooni, IRLi ja Reformierakonna eelnõu, aga seda ka ei juleta ja poetakse õiguskomisjoni selja taha. Antud olukorras pole Pomerants ja Jents Nestori sõnul mitte eelnõu autorid, vaid lihtsalt valitsuse tankistid, kes peavad selle heakskiitmise võimalikult vaikselt läbi viima.

Riigikogu komisjonid pole selliste eelnõude esitamiseks tema sõnul üldse õigeks kohaks, komisjonis võiks pigem algatada eelnõusid, millega enamik komisjoni liikmeid nõus on.