Ajaleht Põhjarannik kirjutas laupäeval, et riigikogu IRL-i liige Marko Pomerants soovitas Toila uuel koalitsioonil loobuda IRL-i liikmest volikogu esimehe Kalle Lehismetsa umbusaldamisest, kuna riik võib sel juhul jätta Toila sadama ja rannaala arendamise projekti rahalise toetuseta, kirjutas BNS.

IRL-i esimees Urmas Reinsalu ütles BNS-ile, et Pomerants andis esmaspäeval kogunenud fraktsiooni koosolekul oma selgitused. „IRL-i seisukoht on, et mingite toetuste osas langetatavate riiklikul tasemel otsuste ja kohaliku elu poliitika vahele ei saa tõmmata mingit seost. Pomerants andis fraktsioonis ülevaate, et ta ei ole omavahel kokku sidunud riiklikku otsust sealse sadama osas ja seda, kuidas seal areneb kohalik poliitika,“ sõnas ta.

Samas lisas Reinsalu, et ka sellise kahtlustuse tekkimine iseenesest on kehv, aga kinnitas veelkord, et usaldab Pomerantsi sõna. IRL-i esimees lisas, et kuna Toilas käib võimuvõitlus, mis võib valla juhtimise halvata, ei näe ta midagi ebaloomulikku selles, et Marko Pomerants Virumaa mehena sealsete asjade aitamisega tegeleb.

„Saan aru, et tegu oli ühe telefonikõnega kahe mehe vahel ja nad peavad omavahel läbi arutama, kuidas keegi kellestki aru sai,“ kommenteeris Reinsalu Pomerantsi väidet, et temast saadi valesti aru. „See juhtum minu jaoks käsitletud.“