Delfi käis Paides olukorda hindamas ja oli näha, et vajalikud asutused nagu näiteks kohtumaja, prokuratuur, politsei, töötukassa, pank, kirik, Eesti Energia esindus ning kaubanduskeskused olid Eesti südalinnas siiski olemas.

Samuti on Delfi lugejad kirjutanud, et Paides on veel olemas ka Lääne-Eesti päästekeskuse Järvamaa päästeosakond, keskkonnainspektsiooni Järvamaa büroo, pensioniameti Rapla büroo Paide klienditeenindus ning maksu-ja tolliameti Lääne keskuse Järva teeninduskoht.

President rääkis oma aastapäevakõnes, et Paidesse on jäänud vaid töötukassa kontor, viidates sellega, et kõik muud inimestele vajalikud asutused on Paidest minema kolinud. “Kui Paide elanikul on asja päästekeskusse, politseiprefektuuri, keskkonnainspektsiooni, ringkonnaprokuratuuri, maakohtusse või maksu- ja tolliametisse, peab ta sõitma Pärnusse. Kui tal on asja sotsiaalkindlustusametisse, pensioniametisse, keskkonnaametisse või terviseametisse, on tema keskus Tallinnas,” rääkis president.

“Aga maanteeameti ja kaitseväeteenistuse küsimustes on regionaalne kontor hoopis Jõhvis. See kõik kokku on paradoks, mis osutab, kuidas iga ametkonna soov teha oma asju endale kõige ratsionaalsemalt, kaotab riigi keset riiki justkui ära. Ja Paidesse, muide, on jäänud vaid töötukassa kontor,” ütles riigipea oma kõnes.