Kahtlemata oli tegemist võrreldes detsembris, jaanuaris ja veebruaris Bolotnajale ja Sahharovi prospektile kogunenutega väiksema meeleavaldusega. Miitingute hooaeg, mis algas detsembri alguses peab nüüd väikese vahepausi, usuvad vaatlejad. Uusi miitinguid on lubatud korraldada mais, kui jõuab kätte Putini ametisse vannutamine.

Hoolimata laval kostunud üsna süngetest kõnedest, mis nentisid, et elu Venemaal ei saa nii enam edasi minna, olid miitingulised reipalt meelestatud. Paljud olid kohale tulnud ka lastega. Miks aga ikkagi miitingule tuldi? "Sest see on minu maa. Ma ei taha, et neile jääks muljet, et Moskva on valimistega leppinud. Moskva ei usu pisaraid ja mina ei usu sellist demokraatiat, mida Putin meile pakub," lausus Delfile üks miitingulistest. Teine osaleja lausus, et loodetavasti võtab kogu ülejäänud maa pealinnast eeskuju, ja et ta elab uhkusega linnas, mis ainsana Venemaal näitas Putinile, et ta pole võitmatu. See on vihje asjaolule, et Moskva oli ainuke piirkond Venemaal, kus Putini toetus jäi alla 50 protsendi.

Paljud esinejad rääkisid valimisrikkumistest, mida nad isiklikult nn kodanikuvaatlejatena olid tähele pannud. Kohaletulnud kandsid erinevaid isetehtud plakateid, mis võistlesid omavahel režiimi kritiseerimise teravmeelsusega. Nii oli ühe meeleavaldaja käes poomispuu oksatõmmatud boamaoga, mille küljes rippusid eri sotsiaalvõrgustike sildid. Seda võib pidada ilmseks vihjeks Kiplingile. Putin on varem võrrelnud mittenõustujaid ja valge lindi liikumist Kiplingi raamatust pärit pärdikutega, banderlogidega.

Väga palju oli valget linti põimitud peakatetesse, mis andis välja kodusõja-aegse valgekaartlase efekti. Mõnevõrra ootamatu oli muidugi sellist sümboolikat näha punase lipuga lehvitajate seas. Kuid selle poolest ongi Moskva valgete jõudude meeleavaldused tähelepanuväärsed, sest kohale on tulnud kõik, kellele praegune võimuvertikaal ei meeldi. Putin on suutnud enda vastu ühendada ka tegelased, kes muidu mingi hinna eest ühele tänavale, liiati siis veel kõrvuti koos samu loosungeid karjuma ei mahuks: natsid ja kommunistid, õigeusklikud ultrarahvuslased ja gayliikumine, anarhistid ja duuma opositsiooniparteid.

Võrreldes eelmiste meeleavaldusega 5. märtsil Puškini kuju juures torkas silma korravalvurite tagasihoidlik esindatus. Toona muutus miitingu lõpp vägivaldseks, kus teiste hulgas sai OMONlaste kumminuia maitsta ka kaks naisajakirjanikku. Tänane üritus möödus siiski rahumeelselt. Politsei ja eriüksusused olid siiski rünnakuvalmis, täistänavõitluse turvises OMONlased oli ülesrivistatud mõned tänavavahed eemale, nii et nad ei paistnud eriti silma. Rahva pea kohal aga rippusid kogu ürituse vältel madalal paigallennul kaks kopterit kaameratega. Keegi oli õhku lasknud kimbu heeliumiga täidetud õhupalle, mille otsas rippus väike veebikaamera, mis sekundeeris parajalt iroonilisena suurtele lennumasinatele.