Lõõniku üheks kaebuse põhjuseks oli esmaspäeval Postimehes ilmunud intervjuu kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aegiga, milles viimane väljendas veendumust, et maadevahetuse kohtuasjas on süüdimõistvaks otsuseks piisavalt põhjust.

Riigikohtu esimees Märt Rask ei osanud põhjalikumat kommentaari sel teemal ta veel anda, sest teema oli liiga värske. "Milline saab olema kohtu otsus, saab öelda ainult kohus! Avalikkus peaks suhtuma väga kriitiliselt ühe või teise menetluses osalenud poole teadetesse tulevase kohtuotsuse kohta," teatas Rask.

"Antud juhul on kohtunik Lõõniku avaldus veel üsna värske. Ilma täiendava kontrollita on vara öelda, kas tegu oli tõsise sekkumisega õigusemõistmise sõltumatusse või lihtsalt üksteisest möödarääkimisega," lisas Rask.

Aegi intervjuud nimetas kohtumõistmise mõjutamise katseks ka maadevahetuses süüdistatava Villu Reiljani advokaat Aivar Pilv

Kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp oli Lõõniku süüdistusi kommenteerides kidakeelne. "Raivo Aeg ei ole kohtumõistmist mõjutanud," oli ta kogu vastus.