Koolist välja heidetud Rodioni sõnul on "vanakeste võimutsemine" kestnud balletikoolis nii kaua, kui ta mäletab ning ta ise ja tema klassikaaslased on selle omal ajal pidanud üle elama.

Rodioni ema Svetlana ei soovi oma poja tegusid õigustada, kuid süüdistab kooli administratsiooni. "Mu poeg õppis seal kuus aastat, alates viiendast klassist. Kodus on meil kõik hästi - valitseb armastus ja teineteisemõistmine. Mul polnud aimugi, mida mu poeg nooremates klassides käies kannatama pidi, ta ei rääkinud midagi, sest ei tahtnud olla pealekaebaja," rääkis poisi ema venekeelsele Delfile.

Rodioni sõnul ei lubatud neil väiksena riietusruumis suuremate õpilaste poolele minna ja nende juttu pealt kuulata. Kui läksid, siis pidid näiteks 40 kätekõverdust tegema või lükati sind kappi ja ei lubatud pesta. Ja kui me ei "mõistnud sõnu", siis sunniti meid üksteist kõhtu peksma, vahel olid peksjateks ka suuremate klasside õpilased ise, kirjeldas Rodion. "Nii me elasime viiendast kaheksanda klassini. Vahel nutsime. Kuid vaikisime. Saades "vanakesteks" hakkasime sama moodi käituma," rääkis balletikooli endine õpilane.

Veebruari lõpus helistas Rodioni emale balletikooli kuuenda klassi õpilase ema ja teatas, et nägi oma lapse kõhul sinikat, mis on tekkinud tema poja süül.

Rodion löömist ei eitanud. Ka ema tunnistab, et poeg on süüdi, kuid imestab, kuidas on võimalik, et koolis ei teatud, mis seal aastaid juba toimub. "Mille eest direktor ja õppealajuhataja palka saavad? Sajast õpilasest 14 on poisid. Kas õppeasutus ei peaks olema kusrsis sellega, millega nad tegelevad?" küsib Svetlana.

Mitmed kuuenda klassi õpilaste emad kirjutasid kooli juhtkonnale kirja, milles teatasid, et ei soovi, et nende lapsed õpiksid Rodioniga ühe katuse all ja nõudsid tema väljaheitmist.

"Varem avaldusi ei kirjutatud, kuigi dedovštšina valitses. Ja kedagi välja ei visatud. Aga Rodion visati," nentis Svetlana. "Minu jaoks oli see täielik šokk. Poeg läks kell seitse kooli ja tuli õhtul kell seitse tagasi, viibis nagu teisedki päevade kaupa koolis, aga kool ei puutu üldse asjasse?"

Rodioni ema sõnul on kool lasknud kõigel minna isevoolu teed ning ei soovi avalikult musta pesu pesta, kuid kui seal midagi ei muudeta, jätkub kõik samas vaimus.

Delfi palus kirja teel kommentaari Tallinna balletikooli juhilt Enn Suvelt, kes kooli kodulehe andmetel juhib kooli alates 1988. aastast, kuid ei saanud vastust.

Telefonivestluses kinnitas Suve vaid seda, et Rodion arvati kooli õpilaste hulgast välja. Dedovštšinast ja selle välja juurimiseks kohaldatud meetmetest keeldus direktor rääkimast, öeldes vaid, et "see, mille kohta te küsite, on õpilase isikuandmed, ja neid me ei avalikusta. Oma õpilaste üle me ajakirjanikega ei aruta."

Küsimusele, ka tõesti nende seinte vahel, kus peaks ette valmistatama suurepäraseid printse, kiusavad vanemad poisid juba aastaid nooremaid, vastas Suve: "See puudutab õpilasi isiklikult ja ma andsin teile juba ammendava vastuse."

Rodioni sõnul on ta telefonitsi kuuenda klassi poisi ema ees vabandanud. "Teie portaali vahendusel tahan veel kord vabandada oma teo pärast, aga minu lapsepõlves peeti seda normaalseks - et nii peabki olema, kui vanem tahab näidata, et ta on tähtsam."