Raportis öeldakse, et Hiina sõjavägi on üha enam keskendunud informatsioonilisele vastasseisule. Samuti toodi välja kübervahendite arendamine Hiinas ja sidemed suurte telekommunikatsioonifirmadega, vahendab BBC News.

136-leheküljelises raportis, mille koostas kongressile kaitsetööstusettevõte Northrop Grumman, öeldakse, et Hiina kommertsettevõtted, millest osal on välispartnereid, varustavad rahvavabastusarmeed arenenud tehnoloogia ja uurimisandmetega.

Rahvavabastusarmee on omaks võtnud arusaama, et edukas sõjapidamine põhineb võimel kontrollida vastaspoole informatsiooni ja informatsioonisüsteeme.

Raportis hoiatatakse, et küberrünnaku taga oleva osapoole identifitseerimise keerulisus võib USA reageeringu liiga hiliseks jätta.

„Arvutivõrkude operatsioonid (rünnak, kaitse ja kasutamine) on muutunud fundamentaalseteks rahvavabastusarmee strateegiliste eesmärkide jaoks, et saavutada kiiresti informatsioonialane domineerimine ning kasutada seda rahvavabastusarmee operatsioonide võimaldamiseks ja toetamiseks kogu konflikti käigus,“ öeldakse raportis.