Raudteelaste ametiühingu streigikomitee informatsiooni kohaselt suurenes vedurijuhtide, vagunite järelevaatajate, operaatorite ning teiste töötajate arv, kes loobusid oma töökohustuste täitmisest. Kell 8 hommikul seiskus täielikult töö Tapa depoos ja AS Ühinenud Depood Telliskivi depoos.

Toetusstreigi üldjuht ja raudteelaste ametiühingu esimees Oleg Tšubarov loodab, et need töötajad, kes ei ole veel toetusstreigil osalenud, ei ole kaotanud soovi seista oma huvide eest ning leiavad jõudu streikijatega ühineda.

"Me ei mõista hukka neid töötajaid, kes loobusid streigist osa võtmast. Tööandja "keelitab" endiselt töötajaid streigil mitte osalema ning saavutab osaliselt ka oma eesmärgi," ütles Tšubarov ning lisas, et ametiühingul on informatsiooni selle kohta, et tähtajalise töölepinguga töötajat on ähvardatud otseselt töösuhe lõpetamisega, kui ta peaks streigil osalema.

Samuti on Tšubarovi sõnul tööandja viidanud eesolevale kvalifikatsioonieksamile, mis võib osutuda mõnede töötajate jaoks "ootamatult keeruliseks". "See on ilmselgelt ebaseaduslik hirmutamine," ütles Tšubarov.

Tema sõnul on fikseeritud jaamakorraldaja töölt kõrvaldamise fakt, kes ühines protestiaktsiooniga. Eraldi kontrollitakse andmeid juhtumi kohta, kus väidetavalt rakendatakse töötajaid tööle eirates seadustes ettenähtud töö- ja puhkeaja reegleid.

"Õnneks pole tööandja mõelnud välja midagi uut," sõnas Tšubarov lisades, et sarnaseid intsidente on protestiaktsioonide ajal esinenud ka Soomes ning teistes Euroopa riikides. "Seal on siiski tööandjad õppinud olema ettevatlikumad seaduste otsese rikkumise eest, kuna on läbinud ametiühingutega kurnavad kohtuvaidlused. Meil on see kõik veel ees," rääkis Tšubarov.