Miiting algas keskpäeval sellega, et Erich Krieger laulis hümni. Seejärel juhatas ürituse sisse õhtujuht Eduard Toman, kes pöördus publiku poole ka vene keeles. Kava järgi pidi esimesena sõna saama Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kuid tema asemel astus üles abilinnapea Kalle Klandorf.

Delfi fotograafi sõnul oli kohal umbes 300 inimest, kellest julgelt pooled olid linnaametnikud. Samuti olid kohal kõik linnaosavanemad ning ohtralt ka kesknoori.

Sõna saanud Kalle Klandorf ütles, et Tallinn on alustamas läbirääkimisi ametiühingutega teatritöötajate ja transporditöötajate palkade tõstmiseks. Klandorf leidis, et kui valitsus oma rahvale raha ei leia, küll aga teistele rahvastele, siis võiks neid teisi valitsema minnagi.

Seejärel võttis Erich Krieger laulda laulu "Pistoda" filmist "Viimne reliikvia" ning Raimond Valgre laulu "Muinaslugu muusikas". Laulu lõppedes teatas Krieger, et ta ei küsi õpetajate toetuseks korraldataval üritusel esinemise eest kopikatki.

Evi Veesaar Tallinna haridustöötajate ametiühingute liidust rääkis, et õpetajate nõudmised esitati juba 2011. aasta veebruaris, mil öeldi, et õpetajate palgaga tahetakse jõuda keskmise palgani, mis on 859 eurot.

Ta märkis, et õpetajaskond vananeb, paljud õpetajad on vanemad kui 60. Noori on tema sõnul vähe ning juurde tulemas veelgi vähem. "Võime ükskõik millise tehnika kooli panna, kuid see ei asenda iial õpetajat," rääkis ta. Lisaks märkis Veesaar, et klassijuhataja roll on üha kasvanud.

Kõnepulti asutus riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin, kes avaldas õpetajatele toetust nii eesti kui ka vene keeles.

Kolmveerand tundi pärast ürituse algust hakkas rahvas vaikselt lahkuma. Näiteks nägi Delfi fotograaf samme spordihoonest välja seadmas Priit Toobalit.

Pulti astunud riigikogu liige Peeter Võsa teatas, et ta küll alguses ei plaaninud esineda, kuid ei saa täiesti vait siiski olla. Keset kõnet utsitas Võsa kogu saali püsti tõusma ning luges nõnda ette Meie Isa palve parafraseeringu.

Erich Krieger sõnas õpetajatele, et nemad on meie reliikvia ning asus laulma laulu "Põgene vaba laps" teise lauluna filmist "Viimne reliikvia" ning käskis kogu saalil ka kaasa laulda.

Kui kell sai 13, tänas õhtujuht Eduard Toman kõiki kohale minemast ning õpetajaid toetamast. Ta sõnas, et see on väga tähtis meile kõigile ja avaldas lootust, et valitsejad saavad aru, et õpetajad ja kultuuritöötajad vajavad vaba riigi toetust.

Linnavalitsuse korraldatud miitingu teates seisab, et Tallinn kui Eesti suurim linn ja Eesti vabariigi pealinn toetab õpetajate ja lasteaednike väljaastumisi oma õiguste kaitseks.

"Olles streikijatega solidaarsed nõuavad ka tallinlased vabariigi valitsuse poolt õpetajate ja lasteaednike palkade tõstmist ning protesteerivad kollektiivlepingu seaduse ühepoolse muutmise vastu," seisab teates.