Liikluskorraldus Eesti Raudtee taristul toimib tavapärasel viisil, sõidavad kauba ja reisirongid, sealhulgas toimub rongide vastuvõtmine ja üleandmine piiril. Töö kulgeb rahumeelselt, streikijate ja tööd tegevate töötajate vahel märkimisväärsetest konfliktest teateid ei ole, teatas Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase.

Eesti Raudtee peab täpset streikivate töötajate arvestust, sest vastavalt seadusele ei maksta streikijatele tööseisaku tundide eest töötasu.

„Eesti Raudteel on tunnustab oma töötajaid, kes vaatamata otsusest streikida või tööd teha suhtuvad streiki rahumeelselt ja mõistvalt ja säilitavad distsipliini ja korra,“ märkis Urmas Glase.

Eesti Raudtee avalike suhete juhi kinnitusel on raudteelased kohusetundlikud inimesed ja valdava enamuse otsus teha tööd on raudteelaste ametiau vääriline, mis ei luba jätta täitmata oma peamist ülesannet.

Sõidavad kõik Elektriraudtee ja kolmveerand Edelaraudtee rongidest – kokku 65 rongist väljub praeguste andmete kohaselt 60. Praeguseks oli Eesti Raudtee Narva, Koidula ja Valga piirijaamade peale kokku piirilt vastu võtnud 14 rongi ja üle andnud 13 rongi.

Harju maakohus võttis menetlusse 6. märtsil Eesti Raudtee tütarettevõtete poolt esitatud hagi, millega palutakse anda õiguslik hinnang streigi seaduslikusele ja raudteelaste osalemisele selles. "Poliitilise värvinguga toetusstreigi korraldamise õiguslikud alused on tekitanud palju vaidlusi ning üheselt mõistetava vastuse puudumine pole ei ametiühingute ega ettevõtjate huvides," märkis Glase.