Liikumise eesmärk on asutada Põhja-Ugandasse riik, mis rajaneks piibli kümnel käsul. Liikumine on pannud Ugandas toime arvukalt inimõiguste rikkumisi ja massimõrvu, vägistamisi, inimeste tükeldamisi ja piinamisi, vahendab Iltalehti.

USA organisatsioon Invisible Children käivitas internetis kampaania, mille eesmärk on pöörata tähelepanu lapssõdurite kannatustele ja Uganda konflikt lõpetada.

Organisatsioon avaldas YouTube'is pooletunnise dokumentaalfilmi Kony 2012, millega püütakse Kony metsikused kogu maailma teadvusse tuua. Loodetakse, et film suurendab rahvusvahelist survet Kony vastutusele võtmiseks tema tegude eest. Video on kogunud kiiresti miljoneid vaatajaid.

Kampaania Kony tabamiseks on saanud laialdast tähelepanu ka Twitteris, kus see oli kolmapäeval kõige suurem kõneaine. Kampaaniaga on liitunud ka kuulsusi nagu Justin Bieber, Rihanna ja Taylor Swift.

USA president Barack Obama lubas eelmise aasta oktoobris saata Ugandasse väed Kony kinninabimiseks. Novembris sai see aga avalikkuses negatiivset vastukaja. USA riigidepartemangu artiklis väideti, et heategevusorganisatsioon Invisible Children ja mõned teised organisatsioonid on Uganda olukorrast rääkides liialdanud ja ohvrite arvuga manipuleerinud oma eesmärkide saavutamiseks. Invisible Children on süüdistused tagasi lükanud.