„Teie kampaania oli õnnestunud ja huvitav,“ kiitis Putin miljardäri telefoni teel Ilta-Sanomate vahendusel.

Prohhorov on juba varem öelnud, et kavandab oma partei loomist. Pühapäeval sai ta selleks ametliku õnnistuse ka riigi „rahvuslikult juhilt“.

„Rääkisime just ajakirjanikega võimalusest, et luuakse veel üks parempoolne partei. Edu teile!“ ütles Putin Prohhorovile.

Ridade vahelt selgus seega, et Prohhorov ei asuta mingil juhul parteid üksi, vaid tal on selleks Kremli õnnistus.

Selle juures on siiski kummaline, et Prohhorovist sai presidendivalimiste ainuke selge protestikandidaat.

„Ta on juba nii rikas ja varastanud omale nii palju, et võibolla tahab ta nüüd teha midagi kasulikku inimeste heaks,“ põhjendas keskealine mees Peterburis Prohhorovi poolt hääletamist.

46-aastane Prohhorov oli ka valimiste ainus värske nägu ja suhteliselt noor kandidaat. Et Grigori Javlinskit üldse kandidaadiks ei registreeritud, oli Prohhorov ka ainus selge lääneliku äri- ja demokraatiamudeli pooldaja.

Prohhorov ise üritab oma sõltumatust rõhutada muuhulgas sellega, et on juba ette keeldunud kõigist võimulolijate pakutud ametitest. Revolutsiooni ta aga ei toeta.

„Ma teen tööd selle nimel, et toimuks võimuvahetuse evolutsioon ja et seadused muutuksid liberaalsemas suunas,“ lubas Prohhorov.

Paljudes piirkondades tuli Prohhorov valimistel teiseks enne kommunist Gennadi Zjuganovit. Näiteks Peterburis sai Prohhorov teise koha enam kui 15 protsendiga häältest. Putinile anti seal 58 protsenti.

Uudisteagentuuri Novõi Region teatel võitis Prohhorov valimised nii Londoni kui ka Washingtoni emigrantide hulgas. Näiteks Londonis sai Prohhorov üle 57 ja Putin vaid 23 protsenti häältest.