Juurak tõdes ETV saates "Terevisioon", et palju räägitakse küll õpetajate palgast, kuid mitte nii palju õpetaja professionaalsusest ja õpetaja aitamisest, et ta saaks teha oma tööd väiksema vaevaga. Ajakirjanik meenutas, et jaanuari alguses käis haridusminister Jaak Aaviksoo välja idee, et õpetajatele tuleb rohkem abimaterjale pakkuda, et õpetajatel oleks kergem ja koormus väheneks, vahendab ERR Uudised.

"See on kindlasti üks väga õige idee. Soomes on õppematerjalide ladu, kust saab parimaid materjale võtta abiks. Oleks tore, kui ka Eestis oleks n-ö tippõpetajate materjalid kõigile kättesaadavad ja eriti on neid vaja noortele õpetajatele, kes muidu näevad tohutut vaeva oma tundide ettevalmistamiseks," selgitas ta.

Olulisim muudatus, mida Juuraki arvates oleks Eesti haridussüsteemis vaja, on õppekavade mahu vähendamine. Ta tõi näite, et mitmed Tallinna matemaatika õpetajad on soovitanud, et üks veerand aastas võiks olla kordamisteks, projektitöödeks, teiste ainetega sidumiseks, ka olümpiaadideks valmistumiseks ehk loovamaks tegevuseks.

"On veel mitmeid muid võimalusi, kuidas õpetajate koormust vähendada. Palk peaks kindlasti tõusma, aga õpetajate koormus on väga suur," ütles Juurak ja lisas, et näiteks kontrolltöid võiks teha arvutis, sest siis ei peaks õpetaja ise töid kontrollima, vaid selle teeb arvuti ära.