Blogosfääris levivad jutud ja pildid sellest, kuidas jaoskonnatöötajad enne valimisi jaoskonnas pidutsevad, teadama et kaamerad töötavad juba testrežiimil. Väidetavalt olla pildile saadud isegi üsna intiimses poosis inimesi. Blogijate keskel on kaamerad ristitud seetõttu juba tõsieluseriaaliks DOM ehk Maja. Tsetseenias jäädvustati läbi veebikaamera valimiskomisjoni laua peal Kalašnikovi automaatrelv.

Veebis levivate klippide kohaselt on peamisteks rikkumisteks juba eelmistest valimistest tuttav karussell, kuhu inimesi tuuakse busside kaupa oma kodukohast eemal olevasse jaokskonda valima. Nii korratakse mitmes jaoskonnas, seega üks inimene saab mitmeid hääli. Valimisi kajastavad ajakirjanikud räägivad juhtumitest möödanikus, kus terve polk sõdureid Siberis sõitis kaasa ajavööndiga ja hääletas tee peal.

Valimiste vaatlejaid on väidetavalt erineval moel sihiteadlikult takistatud. Markantsemaid on Astrahanis üks sünnitusmaja, kus vaatlejatelt nõuti enne valimisjasokonda (!) sisenemist sanitaararaamatut või Moskva kool, mis sai ähvarduse nagu oleks hoone mineeritud. Peale häire möödumist aga vaatlejaid enam sisse ei lastud.

Valimisrikkumisi kajastavatele veebilehekülgedele on tulnud ka teateid mittetöötavatest veebikaameratest, mida komisjoni juhid keelduvad parandamast.