28. veebruaril kell 11.43 sõitis Lääne-Eesti pommigrupp Salme valda, kus RMK Sopi metsavahi onni vahetus läheduses oli leitud lõhkekehi, teatas päästeamet.

Pommigrupi saabudes paistsid onni läheduses kuusepuu all lõhkekehade paiskelaengud ehk kestad. Esemetelt lund pealt ära võttes tegid demineerijad kindlaks, et puu all olid 12 saksa päritolu 3,7cm lasku. Lasud olid väga hästi säilinud, neil oli selgelt näha kestade originaalvärv ja kirjad. Arvatavasti oli keegi lasud juba varem sealt lähedalt välja kaevanud ja puu alla jätnud. Pommigrupp hävitas leiu üleeile Saaremaal Mõntu hävituskohas. Lõhkekehad hävinesid täielikult.

Päästeamet tuletab inimestele meelde, et kui te leiate lõhkekeha, siis ei tohi seda ise puudutada ega transportida vaid tuleb helistada häirekeskuse numbril 112, märgistada leiu asukoht ning jätta see meelde. Peale 112 teavitamist ei pea jääma demineerijaid ootama, helistamisel küsitakse teie kontaktandmeid ning vajadusel täpsustatakse leiu asukoht hiljem üle.
Levinud arvamus, et mida roostesem ja kehvemas seisukorras lõhkekeha on, seda väiksemat ohtu ta endast inimesele kujutab, ei ole kindlasti õige. Ka pealtnäha viletsakene lõhkekeha võib liigutamisel plahvatada ning tagajärjed võivad olla väga kurvad.