Seišellide siseminister Joël Morgan ütles Associated Pressile, et kruiisilaev oleks jõudnud sadamasse juba kolmapäeval, kui kalalaev oleks lasknud kiirematel puksiiridel töö üle võtta, vahendab BBC News.

„Seišellide võimud ei ole selle olukorraga rahul ja me oleksime tahtnud, et laev oleks jõudnud sadamasse nii kiiresti kui võimalik, et kindlustada reisijate ohutus ja heaolu,“ ütles Morgan.

Minister väitis, et Prantsuse kalalaeva ärihuvid asetati ettepoole ilma elektri, õhukonditsioneeride ja tualettideta jäänud reisijate huvidest.

Kalalaeva omanikud saavad Costa Allegra pukseerimise eest väidetavalt raha.

Costa Allegra omanikfirma Costa Crociere esindaja Davide Barbano väitis aga, et kalalaeva slepis otsustati jätkata, sest see garanteerib kõige sujuvama teekonna pardalolijatele.

Seišellidele on samal ajal koondatud lennukid, mis hakkavad laevareisijaid kohe koju viima, kui sadamasse jõutakse. Korraldatakse ka majutust, kuigi hotellid on niigi täis. Kohalikel elanikel on palutud merehädalisi oma kodudesse majutada.

Ilma õhukonditsioneerita ja söögivalmistamisvõimaluseta laevale toimetatakse värsket toitu helikopteriga. Enamik reisijatest on kogunenud välistekile, kus kuumust leevendab vähemalt tuul.