Seaduse järgi kehtestatakse trahv avaliku tegevuse eest, mis on suunatud homoseksualismi, biseksualismi ja transseksualismi propangandale. Vastavasisuline paragrahv lisatakse Peterburi administratiivõigusrikkumiste koodeksisse, vahendab Lenta.ru.

Selle paragrahvi rikkumise eest võib kodanikku karistada 5000-rublase (128-eurose) trahviga, ametiisikut 50 000-rublase (1280 eurose) trahviga ja juriidilist isikut 250 000-500 000 (6400-12 800-eurose) trahviga.

Seaduse teksti järgi tuleb „avaliku tegevusena“ mõista informatsiooni eesmärgipärast ja kontrollimatut levitamist üldkättesaadaval viisil, millega võidakse kahjustada alaealiste tervist ning esteetilist ja vaimset arengut, sealhulgas tekitada neis moonutatud ettekujutusi traditsiooniliste ja mittetraditsiooniliste abieluliste suhete sotsiaalse võrdsuse kohta.

„Kui LGBT organisatsioonid üritavad viia oma aktsioone läbi koolides ning levitada brošüüre abieluliste ja homoseksuaalsete suhete võrdsuse kohta, tehakse neile trahvi,“ selgitas seaduseelnõu algataja, Ühtse Venemaa esindaja Vitali Milonov.

Peale Peterburi on samasugune homoseksualismi propaganda vastane paragrahv ka Rjazani ja Arhangelski oblastite administratiivkoodeksites.