Nimelt selgus praegu Londonis redutava ja täna kohtusse mineva Anna-Maria Galojani juhtumi tõttu, et kui vangi mõistetud kurjategija ei ilmu vanglasse karistust kandma, siis ei saa teda selle eest kuidagi karistada. Tegemist pole vaid Galojaniga, taolisi juhtumeid on kümneid.

Prokuratuur on Michali sõnul hinnanud, et täna ei ole võimalik karistada neid, kes vabatahtlikult karistust kandma ei ilmu. "Olen oma seisukoha juba välja öelnud – minu arvates tuleks neid, kes hoiavad karistuse kandmisest teadlikult ja tahtlikult kõrvale ka karistada või tuleks neile motivatsiooniks piltlikult öeldes muul viisil üle anda arve nende kulutuste eest, mida riik peab nende tagaotsimiseks tegema," leidis Michal.

Sisejulgeolekus, õigussüsteemis ja välisteenistuses on sellele rahale tema hinnangul ilmselt palju arukamaid kasutusviise maksumaksja hüvanguks, kui kellegi tagaotsimine, kes teab, et ta peab tehtud kuriteo eest karistust kandma, aga varjab ennast.

"Justiitsministeeriumis on vastava analüüsiga juba alustatud. Hindame ka muu maailma praktikat ning otsime meie õiguskorda sobiva viisi selliste olukordade puhuks. Kui analüüs on tehtud, saab selle põhjal ka eelnõu koostada," lubas Michal.