Eesti riigi taasiseseisvumise ajast on räägitud lugusid, kus kellegi pidu on lõppenud või katkenud mitte ülejoomise, vaid jooki lisatud aine tõttu. Palju on neid soomlasi, kes Eestis pidutsedes on paljaks varastatud küsitava moraaliga tüdrukute poolt samal viisil - jooki on midagi sokutatud. Tõenäoliselt on tüdrukute arv, keda joogilisanditega on püütud ära kasutada, hirmuäratavalt kõrge.

Seda kõike tuleks arvestada ja teha vastavaid järeldusi. Tõsi, inimestel on kombeks ka järeldada seda, et kui keegi kaebab tema jooki sokutatud uimastite üle, siis on inimene neid vabatahtlikult tarvitanud. Kindlasti on osa noori nii väitnud, kui on pilves olekus vahele jäänud või ületarbimisega haiglasse sattunud. Palju on aga süütuid kannatajaid, kes pole isegi julgenud teistele kaevata, et tema jook on olnud soovimatute lisanditega, kuna on just kartnud süüdimõistva suhtumise osaliseks langemist.

On kolm peamist põhjust, miks mitte jätta oma jooki valveta:

1. Jooki võidakse lisada silmatilku, GHB´d või teisi uimastava sisuga aineid.

2. Jook varastatakse ära.

3. Keegi suvaline isik rüüpab sealt möödaminnes lonksu.

Ettevaatlik tasub olla ka neidudel, kes lubavad meesisikutel omale dringi välja teha. Selline luba tasuks anda ainult juhul, kui on võimalik jälgida jooki alates selle väljakallamise hetkest kuni lauda jõudmiseni. Kui tegemist on äsjase tuttavaga, siis on targem oma pooleliolev vedelik lõpuni juua ka enne tualetti minekut.

Noorte tüdrukute puhul tasub väga ettevaatlik olla joogi jätmisel oma meestuttavate hoolde. Noored on usaldavad ega kipu oma tuttavaid ülimalt põhjalikult tundma õppima, täiesti normaalsete kuttide seltskonnas võib olla üksik haige ajuga debiilik, kellest samuti uskuda ei saaks, et too midagi taolist teeks. Tagajärjed aga võivad kogu eluks jätta sügava jälje.

Teine riskigrupp on inimesed, kes on läinud välja kas üksinda või irdunud oma seltskonnast, kellega on välja mindud. Sellisel puhul on oht langeda vägistaja/röövli ohvriks, kes on oma ohvri välja valinud. Baarist on lihtne välja toimetada "ülejoonud sõpra/sõbrannat", kellega kusagil mujal varjulises kohas oma kurjad kavatsused täide viia.

Noormeestele topitakse reeglina midagi joogi sisse õela pubeka nalja eesmärgil või siis varguse eesmärgil. Küpsete meeste uimastamine on reeglina varavastase, naiste uimastamine seksuaalse ärakasutamise eesmärgiga.

Nüüd võivad inimesed kiruda osade pidutsemiskohtade kommet mitte lasta kedagi joogiga tantsima. See nõue on oma olemuselt väga asjalik. Klubi eeldab, et pidutsevad kultuursed inimesed, kes vahetevahel karastavad end joogiga ja siirduvad seejärelt tantsima, siis tellivad baarist uue joogi ja puhkavad järgmise tantsuni seda nautides. Klubi tantsualal ei ole lubatud viibida joogiga, kuna see aetakse tõenäoliselt ümber, taara jääb põrandale vedelema, taara ja selle purunenud jäägid põhjustavad kehavigastusi, ka ümberläinud jook teeb põranda libedaks ja suureneb kukkumisoht. Edasi võivad tekkida tülid rikutud riiete ja muu sellise pärast..

Inimesed, teie turvalisus ja tervis on suures osas ka teie enda kätes. Jälgige, kus te olete ja mida te teete. Pea igal pool on mõni tundmatu, kes kellelegi paha soovib ja uinunud valvsus suurendab selliste inimestega teede ristumis ohtu.